One Piece

Viitorul Rege al Piraților - MONKEY D. LUFFY
17 aprecieri
Fraților, am ajuns la zi cu One Piece, când scriu această recenzie suntem la episodul 1067, iar în caz că există printre voi persoane care sunt sceptice în privința acestui anime deoarece e foarte popular și există posibilitatea de a fi overrated, și bineînțeles din pricina numărului mare de episoade am decis să scriu această recenzie.
Așa ca o scurtă descriere, One Piece urmărește călătoria lui Monkey D. Luffy de a deveni regele piraților. În urmă cu 22 de ani, fostul rege al piraților a fost executat și a lăsat în urmă marea comoară One Piece care nimeni (în afara de Oda, creatorul seriei) nu știe ce este. De atunci, diferiți pirați din toate colțurile lumii au pornit pe Marele Curs, care se mai numește și "Cimitirul Piraților" fiindcă există o probabilitate extrem de mare să-ți pierzi viața pe apele tumultoase ale oceanului. În călătoria sa, Luffy își formează un echipaj puternic cu care să reușească să cucerească mările, astfel ajungând cel mai puternic, dar și cel mai liber om de pe pământ. Evident, pentru a realiza asta va trece printr-o grămadă de încercări, de lupte împotriva piraților, dar și a marinei (ăștia sunt cei care nu vor ca pirații să ajungă pe ultima insulă unde se presupune a fi comoara din motive ascunse), dar în final, după 100 de ani, sperăm să-l vedem pe Luffy cum își va îndeplini visul.

Worldbuilding: Cel mai probabil, One Piece are cel mai bun worldbuilding dintre toate manga/anime urile care există. Mi se pare fantastic cum într-o lume aparent simplă în care pirații se luptă între ei pentru a găsi o comoară, există atâtea elemente complexe, și deși este o lume fictivă undeva prin anii 1500, One Piece reușește să îmbine aceste elemente cu viața reală, de parcă ai trăi alături de personaje în călătoria acestora. În această lume unde pirații încearcă să domnească mările, regăsim concepte precum: dreaptatea, justiția, libertatea, sclavia, rasismul, puterea, durerea, sacrificiul și așa mai departe. Cele 11 Saga ale anime ului, împărțite în peste 30 de arc uri cannon pătrund la fix în acest univers frumos, totodată și în inimile noastre.

Personajele: Am să împart această categorie în două, și voi vorbi prima data de personajele "bune" ale poveștii. Am pus cuvântul "bune" între ghilimele deoarece nu putem afirma cu exactitate cine deține dreptatea în acest univers, deși ne-ar plăcea să credem că Luffy alături de echipajul său o fac. Că tot veni vorba de Luffy, acesta este cel mai probabil cel mai bun MC creat într-un anime shonen, și vă veți da seama de asta încă din primele episoade. Membrii echipajului său pe care nu-i voi denumi aici deoarece unii s-au alăturat într-un mod neașteptat sunt și ei definiți foarte bine, fiecare având un backstory care sigur te va emoționa, dar nu doar atât. Poveștile lor pătrund în filozofia și modul prin care acestea gândesc, astfel reușim să le înțelegem mai bine. La capitolul de villains One Piece stă destul de prost ce-i drept, deși o să îndrăgiți anumiți răufăcători și chiar dacă acțiunile lor sunt de neiertat tot îi veți iubi. Prin simplul fapt ca nu îmi pot face un top personal pentru personajele preferate din acest anime, denotă cât de mult îmi plac, și concomitent cât de grozave sunt acestea. Unele sunt concepute pentru a le iubi din tot sufletul, iar altele pentru a le urî din tot sufletul, ceea ce le face unice și bine scrise.

Animația: One Piece a apărut pe micile ecrane în anul 1999, și este destul de clar că animația din primele episoade lasă de dorit. Mie unul mi-a plăcut-o chiar de la început, îmi dădea un vibe de old school :))). Însă pentru cei care iubesc animațiile moderne, sau care să arate bine cel puțin, de la episodul 230 încolo va deveni mai bună, și se va îmbunătăți tot mai mult pe parcurs, iar după timeskip va arăta și mai bine. Also, în Ținutul Wano animația e top, și se văd clar diferențele față de cum era înainte.

Coloana sonoră: Soundtrack-ul acestui anime este destul de bun, sincer să fiu niciodată nu acord mare interes sunetului de pe fundal, mă interesează mai mult povestea și personajele, însă în One Piece, evenimentele sunt descrise cu minuțiozitate, acompaniate de către o coloană sonoră optimă pe fundal, iar ceea ce am observat este că unele arc-uri din anime ne duc cu gândul la anumite locuri din viața reală, iar soundtrack-ul este pe măsură, potrivindu-se cu elementele relatate, de parcă am trăi în acele timpuri/locuri.

Pacing: Din moment ce are 1067 de episoade vă așteptați ca povestea să fie greoaie, să se lungească mai mult decât este cazul, iar în mare parte aveți dreptate. Totuși, până pe la episodul 500-520 pacing-ul a fost chiar ok, dar după au început la unele arc-uri să se lungească mai mult decât ar fi necesar, iar acesta, în opinia mea, este singurul minus vizibil al acestui anime. Totuși, cu trecerea timpului și vizionarea episoadelor, dacă veți îndrăgi această serie veți observa faptul că nu veți vrea să se mai termine niciodată, iar cele peste 1000 de episoade vi se vor părea prea puține.

Categorie specială: Râsetele - cei care dublează persoajeiele au făcut o treabă excelentă în acest domeniu, deoarece râsul anumitor personaje din One Piece este pur și simplu genial. Unele personaje au un râs comic, iar celelalte unul specific de răufăcători, cum ar fi în cazul lui Crocodile sau Doflamingo, dar în orice caz, până și acest mic aspect din anime merită notat.

Concluzie: Universul One Piece este probabil cel mai complex din câte există, unde personajele formează un cadru în care să te regăsești alături de acestea, unde practic totul evoluează pe parcurs și capătă tot mai mult sens pe măsură ce ne apropriem de finalul acestei serii, care eu sper să nu se întâmple niciodată, deoarece este mult prea captivantă.

Nota finală: 9,3

Am lăsat acest rating deoarece am scăzut la pacing, puțin de la villains și puțin de la animație, deși după cum spuneam, pacing-ul poate deveni o problemă pe la jumătatea seriei, unii răufăcători sunt literalmente memorabili, iar animația se îmbunătățește cu timpul, deși nu ar trebui să fie o problemă animația din primele episoade pentru cei ce iubesc stilul old school.
Bineînțeles, aceasta este propria mea părere despre One Piece, iar dacă nu v-am convins vă recomand să citiți și celelalte recenzii existente. Cu toate acestea, pentru moment, deși nu prea cred că va exista vreun alt anime să-l detroneze pe acesta din topul preferințelor mele, One Piece rămâne cel mai bun pe care l-am văzut până acum.
Sper că v-am convins să începeți acest anime și să intrați alături de noi în Universul One Piece fără să vă lăsați intimidați de numărul inimaginabil de episoade, iar acestea fiind spuse, vă așteptăm pe toți în Ținutul Wano :)
Concluzie generală: Capodoperă.
Vineri, 7 iulie 2023
Recenzie scrisă de
Recenzie apreciată de:
kozlov, icsRaul, Kyori, Ang3ls, Deiu13, Renz, Mariusinho, 7jz, RinShiro1322, nb-patry, ZecoF911, 1Andreii0, MugiwaranooLuffy, Napoleonuchiha, Ana2618, Robinnn, Killer97
Caută serie
Ştiri din lumea anime
Postat de cristiaN0051 @ 4 iulie, 14:59
Postat de cristiaN0051 @ 28 iunie, 17:58
Postat de cristiaN0051 @ 28 mai, 15:52
Caută membru
Caută
Episoade anunţate
5 mai, 13:00
Anunţat de
10 mai
Anunţat de
Cei mai activi membri ai lunii

Traducere
35
17
11

Encoding
37
2
2

Verificare
67
13
6

Hall of fame
Principala adresă a site-ului e http://anime.kage.ro.
Site-ul poate fi accesat și prin browserul TOR la adresa aceasta (nu merge decât pe browserul TOR).
E extrem de important să încercați să accesați aceste adrese în caz că nu merge să intrați pe site.
Loading...