Dororo

2 aprecieri
Am decis sa vizionez aceasta serie doar din simplul fapt ca am vrut sa incep inca un anime. Nu aveam asteptari ridicate si nici nu ma interesasem despre anime, poveste sau genul acestuia, insa am fost placut surprins pe parcursul in care am trait alaturi de personaje. Este un anime unic, care va va captiva inca de la primele episoade si care odata terminat ai fi dorit sa ai mai mult continut din acea lume.

POVESTE:
Actiunea se desfasoara in era razboaielor si a samurailor, unde lordul Daigo, un lord al unui tinut sarac, devastat de razboaie si foamete, face un pact cu demonii in care le ofera corpul proaspat nascutului, fiul sau, Hyakkimaru, in schimbul prosperitatii tinutului sau. Moasa care asista la nasterea copilului primeste ordin din partea lordului sa omoare copilul, insa aceasta ii ofera sansa de supravietuire lasandu-l sa pluteasca pe o barca, restul depinzand de norocul sau. Copilul este gasit de un doctor care ajuta prin proteze oamenii ce isi pierdeau membrele. Astfel copilul primeste numele Hyakkimaru, dar si un corp confectionat din proteze. Doctorul, Jukai, intelege faptul ca nu-l va putea proteja mereu de monstrii care erau atrasi de el, asa ca alege sa-l antreneze, urmand ca Hyakkimaru sa plece intr-o calatorie in care sa invinga demonii pentru a-si recupera corpul.

Povestea este una buna, captivanta, avand multe secvente de actiune, dar si momente pline de emotie in care am varsat una sau doua lacrimi.

- Nota Poveste: 9/10 - Pentru poveste, acord nota 9 deoarece are o fundatie foarte stabila pe care incepe actiunea, fiind o poveste foarte captivanta pe care nu usor o vei putea uita.

PERSONAJE:
Personajele principale din aceasta serie sunt Hyakkimaru despre care am vorbit in sectiunea de poveste si Dororo, un copil care incearca sa supravietuiasca prin inselatorii la inceput, dar care se dovedeste a fi puternic, dar si sensibil, considerandu-l pe Hyakkimaru un "frate". Cei doi se intalnesc din intamplare, iar Dororo i se alatura in calatoria acestuia.

- Nota Personaje: 10/10 - Pentru personaje, acord nota 10 deoarece fiecare personaj are un trecut bine stabilit, fiecare are trasaturile lui de caracter, iar pe parcursul seriei nu de putine ori am simtit cum traiesc cot la cot alaturi de personaje.

ANIMATIA:
Nici animatia nu este mai prejos, avand in vedere ca anime-ul a aparut in 2019, animatia este pe masura. Se poate observa cum s-a incercat combinarea dintre anime-ul modern cu cel vechi si pot spune ca au reusit. Cand vizionez un episod din aceasta serie, primesc senzatia unui show vechi care in acelasi timp este nou, datorita graficii de calitate.

- Nota Animatie: 9/10 - Pentru animatie, acord nota 9 deoarece nu este ceva care sa ma lase cu gura cascata, insa nu am fost niciodata dezamagit de luptele seriei sau de calitatea animatiei. Consider ca animatia este buna, dar in acelasi timp exista anime-uri cu animatie si mai buna, de aceea nu ii pot acorda nota 10.

COLOANA SONORA:
Sunetul acestui anime este foarte bun, am ramas placut surprins cand am auzit sunetul sabilor sau al ploii. In aceasta serie sunetul este impecabil pentru orice lucru la care te-ai putea gandi, astfel putand vedea atentia la detalii a celor care au realizat acest anime.

- Nota Sunetului: 10/10 - Pentru sunet, acord nota 10 pentru claritatea si impecabilitatea acestuia.

Muzica din intro, respectiv outro este buna, insa nu sunt suprins de aceasta cum am fost surprins de celelalte aspecte ale acestui anime. Este adevarat ca acest aspect nu este la fel de important precum celelalte, multi dintre spectatori trecand peste intro sau outro, insa consider ca nici aceasta nu ar trebui neglijata.

- Nota Muzica: 7/10 - Pentru muzica, acord nota 7 pentru ca nu dezamageste, dar nici nu ma surprinde cum a fost in cazul povestii, personajelor sau animatiei.

In concluzie recomand acest anime oricarei persoane, indiferent de varsta, chiar daca sunt multe varsari de sange. Vei ramane captivat de poveste si iti va fi greu sa o uiti deoarece personajele vor trai si ele la randul lor cu tine, asa cum si tu ai trait alaturi de ele pe parcursul povestii.

Nota finala: 9.5/10
Concluzie generală: Capodoperă.
Sâmbătă, 30 aprilie 2022
Recenzie scrisă de
Recenzie apreciată de:
Damaschin, Stefan002stej
Caută serie
Ştiri din lumea anime
Postat de cristiaN0051 @ 4 iulie, 14:59
Postat de cristiaN0051 @ 28 iunie, 17:58
Postat de cristiaN0051 @ 28 mai, 15:52
Caută membru
Caută
Episoade anunţate
4 mai, 13:00
Anunţat de
Cei mai activi membri ai lunii

Traducere
30
17
11

Encoding
37
2
2

Verificare
61
13
6

Hall of fame
Principala adresă a site-ului e http://anime.kage.ro.
Site-ul poate fi accesat și prin browserul TOR la adresa aceasta (nu merge decât pe browserul TOR).
E extrem de important să încercați să accesați aceste adrese în caz că nu merge să intrați pe site.
Loading...