One Piece

Eu voi deveni regele piraților!
21 aprecieri
One Piece este un anime de fantezie cu tema pirateriei. Este una dintre cele mai longevive serii, pentru că rulează de mai bine de 20 de ani. În Japonia, One Piece este cel mai popular anime, motiv pentru care multe alte anime-uri (vechi sau noi) fac referințe la acesta. De asemenea, unele volume manga care au stat la baza acestui anime s-au vândut mai bine decât orice altă carte tipărită vreodată în Japonia.

Și, desigur, One Piece este anime-ul meu preferat din toate timpurile. Au fost multe care mi-au plăcut (și care încă îmi plac), dar niciunul care să-l depășească.

Anime-ul începe cu discursul de la execuția Regelui Piraților, Gold Roger. Discurs care-i motivează pe mulți să pornească în căutarea comorii decedatului rege, comoara numită One Piece. Mi s-a părut o introducere excelentă pentru o poveste, pentru că îți spune cam tot ce trebuie să știi pentru început într-un timp foarte scurt și te face curios să vrei să vezi și restul.

Povestea e lungă și complexă. Oricât ți-aș spune despre ea, tot ar fi prea puțin. Așa că n-o fac. O să încerc să mă rezum la esențial.

La câțiva ani după moartea lui Roger, un tânăr pe nume Monkey D. Luffy pornește și el în căutarea comorii, dorind să devină noul rege al piraților. Numai că Luffy nu-i tocmai un om obișnuit, el a mâncat un fruct al diavolului. Mai exact, fructul gomu gomu, care i-a oferit corpului său toate proprietățile cauciucului, cu dezavantajul că nu mai poate înota (în apa mării, oricine mănâncă un astfel de fruct, nu se mai poate mișca).

Practic, sunt trei lucruri pe care trebuie să le accepți ca să te poți uita la One Piece: Existența fructelor diavolului, existența mai multor rase de oameni (de exemplu, uriași) și haki-ul (un fel de putere spirituală care se obține prin antrenament, care apare cam de pe la jumătatea anime-ului încolo).

Un lucru care mi-a plăcut e că Luffy n-are o echipă de la bun început (cum se întâmplă în mai toate anime-urile), ci recrutează treptat membri pentru echipajul său.

Alt lucru care mi-a plăcut e geografia universului One Piece, pentru că e foarte ușor de înțeles cum arată acea lume. În multe povești de fantezie, harta mai mult încurcă. Aici nu e cazul.

Și încă un lucru care mi-a plăcut e durata de timp necesară de la o destinație la alta. Într-o poveste obișnuită, când un personaj vrea să ajungă undeva, în secunda următoare îl arată în acel loc. În One Piece ți se arată traseul până acolo, lucru care face aventura să pară mai autentică.

Personajele sunt extrem de multe, chiar și cele principale. Cred că ăsta e încă un aspect la care anime-ul iese în evidență: Cu cât avansează poveste, nu sunt eliminate personajele secundare. Din contră, apar tot mai multe. Și asta accentuează autenticitatea aventurii, pentru că, în călătorii, întâlnești oameni noi, nu?

O să-i prezint foarte pe scurt doar pe Luffy și pe primii patru membri din echipajul lui. Motivul? În cazul în care asta e prima dată când auzi de One Piece (puțin probabil, dar nu imposibil), nu vreau să-ți dau spoilere.

Luffy este un personaj puternic, amuzant și, uneori, cam aiurit.

Roronoa Zoro e un spadasin foarte priceput. El e personajul meu preferat din povestea asta (și al majorității dintre fanii One Piece).

Nami este navigatoarea echipajului și se pricepe să fure lucruri.

Usopp este lunetistul grupului. Un personaj cam fricos, și mincinos ocazional.

Sanji e bucătarul lor. Se price la atacurile cu piciorul.

Stilul grafic e, cum să spun, nici extraordinar, dar nici nasol. A fost schimbat de mai multe ori pe parcursul episoadelor și în unele etape mi-a plăcut, în altele mai puțin.

Coloana sonoră e calitativă, zic eu. Vocile personajelor reflectă foarte bine personalitatea acestora. Melodiile sunt energice, motivaționale chiar. Preferatul meu este primul opening, pentru că îmi amintește de unde a pornit totul.

Nu mă așteptam să pot învăța lecții de viață din One Piece (nu-i ca și cum ăsta e scopul lui), dar au fost câteva. O să menționez doar una. Din trecutul lui Sanji am învățat că nu e bine să irosesc mâncare. Da știu, e ceva evident, însă trecutul lui dureros a avut un impact mult mai mare asupra mea decât un simplu "nu irosi mâncarea". Și lecția asta chiar e importantă. Statisticile arată că, la nivel mondial, oamenii aruncă aproximativ jumătate din mâncare.

Revenind la anime, și la concluzia recenziei...

One Piece e un anime extraordinar de bun. Are aventură, lupte pline de tensiune, personaje bine conturate, abilități interesante și chiar niște profunzime. E genul de poveste care ori îți place la nebunie, ori o urăști. Nu prea există cale de mijloc. În plus, dacă vrei o poveste cu multe episoade, tocmai ai găsit-o!



Concluzie generală: Capodoperă.
Serii asemănătoare recomandate:
Sâmbătă, 21 noiembrie 2020
Recenzie scrisă de
Recenzie apreciată de:
bbe35, -keennn, KlausMikaelson, IonRobertCristian, RoronoaZoro, Ang3ls, Proxenet, 50Mihai50, OxyMC, Aursulesei, CezarRider, Goguta123, Fr3shLemMon, DariusRo22, Riyad, Koala-chan, AndreiANIMEKAGE, QdoruQ, Uniforce, P4v3l, ArtmeKrazy
Caută serie
Ştiri din lumea anime
Postat de cristiaN0051 @ 4 iulie, 14:59
Postat de cristiaN0051 @ 28 iunie, 17:58
Postat de cristiaN0051 @ 28 mai, 15:52
Caută membru
Caută
Episoade anunţate
4 mai, 22:00
Anunţat de
5 mai, 13:00
Anunţat de
10 mai
Anunţat de
Cei mai activi membri ai lunii

Traducere
35
17
11

Encoding
39
2
2

Verificare
67
14
6

Hall of fame
Principala adresă a site-ului e http://anime.kage.ro.
Site-ul poate fi accesat și prin browserul TOR la adresa aceasta (nu merge decât pe browserul TOR).
E extrem de important să încercați să accesați aceste adrese în caz că nu merge să intrați pe site.
Loading...