Dororo

4 aprecieri
"Dororo" este unul dintre anime-urile, care are momentul desfășurării în trecut, pe vremea când samuraii erau la cea mai mare putere a lor. De asemenea, ce este paranormal și de necrezut pentru noi, în acea lume se găsesc la tot pasul: monștri fantome, strigoi, demoni etc.
Povestea propriu-zisă începe în momentul în care Daigo Kagemitsu, conducătorul unui ținut stârpit de foamete și război, tatăl lui Hyakkimaru (care nu era născut atunci) , face un pact cu cei doisprezece demoni, dând-u-le orice în schimbul prosperității ținutului și "puterii" lui în rândul celorlalți conducători.
Demonii au luat primul copil al lui Daigo, Hyakkimaru care datorită zeiței milei, acesta rămâne cumva în viață, fără membre, coloană vertebrală, și organele de simț incluzând și pielea. Apoi moașa, făcândui-se milă de Hyakkimaru, îi dă o șansă la viață, lăsându-l într-o barcă pe un râu, în loc să-l omoare cum i s-a poruncit.
De aici povestea se leagă mai mult de Hyakkimaru, care a fost găsit de un doctor care i-a oferit proteze cu care să omoare demoni pentru a-și recăpăta corpul. Îl întâlnește pe Dororo auto intitulat "cel mai mare hoț" și împreună cu el, Hyakkimaru pornește mai departe în călătoria sa.
Povestea este una în care întâlnim toate sentimentele umane, urmărind și evoluția cu adevărat fascinantă a lui Hyakkimaru de a-și recăpăta corpul și simțurile. Spun că este o evoluție fascinantă deoarece: să te naști fără simțuri (doar cu o viziune a sufletelor), deci să nu simți că, corpul tău există, și mai apoi să simți pentru prima dată ceva, ar fi copleșitor pentru un om.
Personajele și caracterele lor sunt văzute diferit, de ochi diferiți dar părerea mea este că Hyakkimaru a făcut bine, la final (penultimul episod) având dialogul dintre mama lui Hyakkimaru și Dororo pe care, eu l-am interpretat ca pe "permisiunea" lui Hyakkimaru de a-și recăpăta corpul, chiar dacă tot ținutul va avea de suferit din cauza pactului rupt.
Animația a fost bună, iar coloana sonoră a fost bine gândită pentru poveste, primul opening este foarte bun, îți rămâne în memorie ceva timp și o să-ți aduci aminte repede de el dacă îl vei auzi.
Impresia mea generală despre Dororo este una bună, deoarece nu plictisește și nu o întinde mult cu povestea, dar ai și timp să te familiarizezi cu personajele.
Concluzie generală: Serie bună.
Serii asemănătoare recomandate:
Sâmbătă, 22 august 2020
Recenzie scrisă de
Recenzie apreciată de:
analiuca, Adassa, torpilation, Ilaria-chwann
Caută serie
Ştiri din lumea anime
Postat de cristiaN0051 @ 4 iulie, 14:59
Postat de cristiaN0051 @ 28 iunie, 17:58
Postat de cristiaN0051 @ 28 mai, 15:52
Caută membru
Caută
Episoade anunţate
4 mai, 13:00
Anunţat de
Cei mai activi membri ai lunii

Traducere
35
17
11

Encoding
37
2
2

Verificare
67
13
6

Hall of fame
Principala adresă a site-ului e http://anime.kage.ro.
Site-ul poate fi accesat și prin browserul TOR la adresa aceasta (nu merge decât pe browserul TOR).
E extrem de important să încercați să accesați aceste adrese în caz că nu merge să intrați pe site.
Loading...